
- reklama -
Suroviny
- 5 vajec
- 150 g cukru krupice
- 1 kg tvarohu (odtučněného)
- 1 mascarpone
- 2 vanilkové cukry
- 2 vanilkové pudinky
- 425 g plechovka meruňek
- 100 g meruňkové marmelády
Postup přípravy receptu
-
Troubu si předehřejem na 175 stupňů. Meruňky necháme odkapat.
-
Vejce s cukrem vyšleháme do bílé pěny. Přidáme postupně tvaroh, mascarpone a vanilkové cukry. Vše opatrně metličkou promícháme. Přidáme vanilkový prášek.
-
Dortovou formu (26cm) vyložíme pečícím papírem, vylejeme tvarohovou hmotu a uhladíme. Poklademe meruňkami a dáme péct do trouby na 1 hodinu. Ve formě necháme i vychladnout.
-
Meruňkovou marmeládu zahřejeme v kastrůlku a přes sítko propasírujeme. Natřeme na vychladlý koláč a necháme ztuhnout.
Poznámka od kuchařky
Neskutečně rychlý a výtečný tvaroháč s božskou chutí meruněk 🙂
Kuchařka: lemarti