- reklama -
Suroviny
- 150 g HERA
- 150 g cukr krupice
- 300 g hladká mouka
- 1 vejce
- mléko cca 2 lžíce (dle potřeby)
- Náplň :
- 800 g jablka strouhaná
- vanilkový puding
- skořice
- Sníh:
- 4 bílky
- cukr
Postup přípravy receptu
-
Do mísy dáme hladkou mouku, cukr krupici, vejce, rozpuštěnou Heru a mléko a uděláme těsto, které necháme odpočinout.
-
Jablka nastrouháme a promícháme s cukrem a uvařeným pudingem a skořicí.
-
Na vymazaný vysypaný plech dáme těsto na něj jablka a dáme péct asi tak 15–20 minut ve vyhřáté troubě na 180°C.
-
Z bílku uděláme tuhý sníh, do něj zašleháme 2 lžíce cukru.
-
Na koláč dáme sníh a ještě 5 minut pečeme.
Poznámka od kuchařky
Doporučuvala bych tak sníh ze 6 bílků.
Kuchařka: Jacque