Losos v rýži

64
- reklama -

Suroviny
4 porce

4 mističky uvařené rýže
1 filé z lososa nebo tuňáka uvařené v mírně osolené vodě – okapané a zchlazené (může být i konzerva lososa nebo tuňáka ve vlastní šťávě)
2 vejce
5-6 větviček pažitky nebo cibulové natě
1 polévková žíce sojové omáčky
špetka pepře
2 polévkové lžíce oleje na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Vajíčka pečlivě rozšleháme. Pažitku na drobno nasekáme.

  2. Filé z lososa nebo tuňáka rozdrobíme na malé kousky.

  3. Olej rozpálíme v hluboké pánvi a vlijeme na něj rozšlehaná vejce. Za stálého míchání necháme srazit tak, aby vznikla hustá rozdrobená hmota.

  4. Přidáme lososa nebo tuňáka a ještě chvilku smažíme.

  5. Přisypeme uvařenou rýži, zamícháme a necháme chvíli smažit na mírném plameni, pak necháme bez míchání spodní vrstvu rýže necháme zezlátnout, přisypeme nasekanou pažitku a ještě jednou zamícháme. Vložíme na misku a podáváme horké.

Poznámka od kuchařky

fotky dodam příště