Mungo salát

113
- reklama -

Suroviny
2-3 porce

200 g mungo fazolek s klíčky
1/2 většího celeru
3 větší kyselé okurky
zeleninová směs mrkev s hráškem (může být ve sklenici nebo směs baby hrášek a karotka v plechovce)
sójová tatarská omáčka (stačí 2 lžíce, ale jinak podle chuti)
1 menší cibule
sůl
pepř
1/2 lžičky mletého rozmarýnu
0,5 dcl rostlinného oleje

Postup přípravy receptu

  1. Mungo fazolky dáme do mísy. Celer očistíme, nakrájíme na větší čtvrtky a vaříme asi 15 minut.


    Zobrazit celý recept

  2. Pak vyndáme a vychladíme, nakrájíme na kostičky, nebo nastrouháme nahrubo. Vše vložíme do mísy k Mungo fazolkám, pokud máme baby mrkvičku, nakrájíme na kolečka.

  3. Vše dohromady smícháme, přidáme sojovou tatarskou omáčku, podle chuti můžeme okyselit lákem z okurek, osolíme, opepříme a konzumujeme. Tatarku dáme pouze do části, kterou zkonzumujeme. Zbytek lze zamrazit.

Poznámka od kuchařky

Zdroj-Antonie Mačingová-„Schůdková metoda“ hubnutí.. mnou mírně upraveno.

Mungo fazolky jsem dělala poprvé. Skvělá záležitost! Také sojová tatarka mne mile překvapila svou chutí. Kdo chce, může si dát samozřejmě klasickou tatarku, nebo majonézu:-)) Dobrou chuť!!