Fazolkový salát Maltézských rytířů

56
- reklama -

Suroviny

500 g zelených uvařených fazolek
1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě
sterilované cibulky (2 PL nálevu z cibulek)
černé olivy
sušená rajčata
1 PL kaparů
2 PL bílého vinného octa
2 PL olivového oleje
čerstvá bazalka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Fazolky, sušená rajčata a olivy si nakrájíme, přidáme k nim sterilované cibulky, tuňáka, kapary a přilijeme nálev z cibulek, ocet, olivový olej. Bazalku si posekáme a přimícháme do salátu. Dochutíme solí, popř. octem. Salát necháme uležet alespoň hodinu v lednici, poté opět případně dochutíme, neboť fazolky si berou hodně chutí.

Poznámka od kuchařky

Tento salát byl denně na našem stole na dovolené, moc nám všem chutnal a vzhledem k tomu, že mě doma čekalo 6kg fazolek, máme ho na stole znovu :-).

Neudávám přesné množství všech ingrediencí, každý podle svých chutí.