
- reklama -
Suroviny
- 500 g zelených uvařených fazolek
- 1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě
- sterilované cibulky (2 PL nálevu z cibulek)
- černé olivy
- sušená rajčata
- 1 PL kaparů
- 2 PL bílého vinného octa
- 2 PL olivového oleje
- čerstvá bazalka
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Fazolky, sušená rajčata a olivy si nakrájíme, přidáme k nim sterilované cibulky, tuňáka, kapary a přilijeme nálev z cibulek, ocet, olivový olej. Bazalku si posekáme a přimícháme do salátu. Dochutíme solí, popř. octem. Salát necháme uležet alespoň hodinu v lednici, poté opět případně dochutíme, neboť fazolky si berou hodně chutí.
Poznámka od kuchařky
Tento salát byl denně na našem stole na dovolené, moc nám všem chutnal a vzhledem k tomu, že mě doma čekalo 6kg fazolek, máme ho na stole znovu :-).
Neudávám přesné množství všech ingrediencí, každý podle svých chutí.
Kuchařka: 1974andrea