Kaše „černé oko“

65
- reklama -

Suroviny

fazole černé oko (viz poznámka)
máslo
mléko
sůl
pepř
příp. strouhaný tvrdý sýr

Postup přípravy receptu

  1. Fazole přes noc namočte (proti nadýmání se mi osvědčila trocha jedlé sody – při namáčení).
    Vodu pak vyměňte a fazole uvařte zcela do měkka.

  2. Mačkadlem na brambory rozmělněte fazole s ostatními ingrediencemi (všeho trochu, přibližně, do požadované hustoty).

Poznámka od kuchařky

Fazole chutnají téměř jako brambory, proto jsem zkusila udělat z nich i kaši – dopadlo to skvěle! Fazole mají na rozdíl od brambor hodně bílkovin, částečně tedy nahrazují v potravě maso. Taky podíl vlákniny není zanedbatelný 😉

Fazole se prodávají v prodejnách zdravé výživy, jsou spíš menší, béžové, s černým očkem ve vnitřním záhybu, mrkněte zde: http://www.countrylife.cz/fazole-cerne-oko-500-g-c…, zajímavý článek taky zde: http://www.fitweb.cz/clanky/kuchyne/301725-cerne-oko-a-spol

Foto není příliš vábné, ale věřte mi, je to mňamka 😉