Kynutý závin z pečky s dvojitou plňkou

52
- reklama -

Suroviny
2 velké rukávy, nebo 4 menší

250 ml mléka
1 vejce
125 g rozpuštěného másla
50 g práškového cukru
300 g hrubé mouky
200 g polohrubé mouky
špetka soli
citronová kůra
1 sušené droždí
1. náplň:
500 g tvarohu (z vaničky)
2 žloutky
2 vanilkové cukry
40-50 g krystalového cukru
2 vrchovaté lžíce vanilkového pudinku
citronová kůra
rozinky
2. náplň:
švestková povidla
skořice
trochu rumu
1 vanilkový cukr
1 rozšlehané vajíčko

Postup přípravy receptu

  1. Do pečky dáme suroviny tak, jak mám napsáno, nastavíme na těsto s kynutím.


    Zobrazit celý recept

  2. Zatím, co se nám dělá těsto, našleháme, nebo umícháme si tvarohovou plňku a zvlášť si zase namícháme povidla s rumem a skořicí, množství podle chuti.

  3. Hotové těsto si na vále rozdělíme na 2 kusy, každý si vyválíme na větší obdélníky, doprostředka natřeme povidla, na ně navrstvíme našlehaný tvaroh a zabalíme jako bychom dělali štrůdl.

  4. Rukávy přeneseme opatrně na plech s pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vajíčkem, necháme 15 minut odpočinout, zapneme si troubu na 200°C a pečeme nejdéle půl hodiny, až jsou rukávy do zlatova.

Poznámka od kuchařky

Toto je náš jeden z nejchutnějších moučníků z kynutého těsta hned po „Honzových buchtách“, ale těsta jsou rozdílná.

S těstem se velmi dobře pracuje, absolutně nelepí a nemusí se vůbec podsypávat. Dělala jsem jeden s dvojí náplní a jeden pouze tvarohový.