Uzené kuře s omáčkou z čerstvé majoránky

73
- reklama -

Suroviny
4 porce

4 ks uzená kuřecí stehna nebo celé uzené kuře
2 vrchovaté lžíce másla
4 lžíce oleje
4 lžíce hladké mouky
pepř
sůl
masox
1 velký stroužek česneku
voda nebo čerstvý vývar
velká hrst čerstvé majoránky

Postup přípravy receptu

  1. Uzené kuře nebo stehna vložíme do trouby vyhřáté na 180-200 °C, podlejeme vodou a trochou oleje a upečeme. Trvá to zhruba 30 minut.

  2. V kastrolku si rozehřejeme máslo s olejem. Přidáme hladkou mouku a chvíli restujeme.

  3. Přilijeme studený vývar nebo vodu a to tolik, aby nám vznikla správná hustota omáčky. Osolíme, opepříme, vložíme kousek masoxu a přidáme rozmačkaný stroužek česneku. Provaříme cca 10 minut.

  4. Na závěr vložíme velikánskou hrst nadrobno pokrájené majóránky. Ta dá omáčce vynikající chuť. Čerstvá majoránka chutná jinak, než sušená. Potom ještě krátce prohřejeme.

Poznámka od kuchařky

Podáváme s pečeným uzeným kuřetem a domácím knedlíkem.