Kadeřavé karbanátky

67
- reklama -

Suroviny
4 porce

cca 10 listů petrželky (kadeřavé) čerstvé
2 vejce
100 g strouhaného tvrdého sýra
50 g gazdovské slaniny
sůl
pepř
1 stroužek česneku
strouhanka na zahuštění
hladká mouka
vejce
strouhanka na klasický trojobal

Postup přípravy receptu

  1. Listy kadeřávku povaříme asi 10 minut ve vodě nebo ve vývaru.

  2. Zchladlé a okapané je nakrájíme na menší kousky a dáme do mísy. Přidáme vejce a „projedeme“ ručním mixérem.

  3. Ke směsi přidáme nastrouhaný (nahrubo) sýr, na kostičky nakrájenou slaninku, rozetřený česnek a ochutíme solí a pepřem. přidáme tolik strouhanky, aby z výsledné hmoty šly tvarovat karbanátky. Ideální je, pokud směs můžeme nechat tak hodinku proležet v ledničce.

  4. Poté uděláme karbanátky, které obalíme v trojobalu a smažíme na oleji. Já je smažím v multifunkční MW na program „CRISP“, tak je spotřeba tuku mnohem menší, jídlo ho tolik nenasákne a také nedochází přepalování oleje. Podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší a salátem, ale výborné jsou i studené s chlebem a hořčicí.