
Suroviny
4 porce
- 600 g vepřového ořezu (může být jiné)
- 1 menší neloupaná cuketa
- 1 větší rajče
- 1/2 červené papriky (nebo kapie)
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička zázvoru
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička grilovacího koření
- 1/2 lžičky kari koření
- 1-2 lžíce hladké mouky
- 1 zakysaná smetana
- olej
- sůl
- vývar(stačí voda)
Postup přípravy receptu
-
Maso si nakrájíme na malé kousky (nebo na nudličky).
-
V misce si do oleje zamícháme veškeré koření, osolíme, promícháme a do této směsi naložíme maso, necháme marinovat nejméně 2 hodiny-nelépe přes noc v lednici.
-
V hrnci na oleji maso s marinádou zprudka opečeme, zalijeme vývarem (vodou) a necháme dusit.
-
Nakrájíme si zeleninu, rajče s paprikou na čtverečky, menší mladou cuketu na kolečka a po půl hodině dušení masa jí přidáme.
-
Pak už jen do zakysané smetany zamícháme mouku, vlijeme do omáčky, necháme za stálého míchání zahustit, povaříme, dochutíme a dosolíme.
Poznámka od kuchařky
Moje včerejší improvizace-velmi zdařilá a hodně chutná, má šmrnc! Podávala jsem s rýží, ale šly by i jiné přílohy. Doporučuji vyzkoušet, i když to na fotkách až tak vábně nevypadá.