Cuketo-medový chlebíček

52
- reklama -

Suroviny
forma na chlebíček/srnčí hřbet

250 g cukety (očištěné, oloupané, natrouhané)
250 g celozrnné mouky (pšeničné)
250 g tekutého medu
125 ml olivového oleje
60 g vlašských ořechů
60 g ovesných vloček
1 vejce
1 prášek do pečiva
1/2 lžičky strouhaného muškátového oříšku
špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. Smíchat všechny sypké, nebo suché suroviny a nakonec k nim přimíchat cuketu.


    Zobrazit celý recept

  2. V jiné misce smíchat med, olej a vejce.

  3. Vše smísit a vařečkou promíchat.

  4. Ve vymazané a vysypané formě péct na 190°C 35-45min.

Poznámka od kuchařky

Recept je od Lenky Požárové z edice „Což takhle dát si…“ – díl Cukety.

Chlebíček chutná poněkud „zdravěji“, což ovšem ani těm nejzarytějším moučníkovým tradicionalistům – k mému překvapení – nevadilo, spíš sami chválili 😉