![Zvěřinový bylinkový hřbet s liškami_5ff9d12360d0d.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/zverinovy-bylinkovy-hrbet-s-liskami_5ff9d1234dad8.jpeg)
Suroviny
- Vykostěný kančí hřbet cca 500 g nebo jiné zvěřiny ( já měla mladého koloucha jelena siky nebo možno takto připravit i vepřovou panenku)
- čerstvý rozmarýn
- čerstvý tymián
- 5 rozdrcených kuliček jalovce
- sůl
- olej
- Dále :
- čerstvé lišky nebo mražené lišky
- 50 g slaniny
- kousek másla
- cca 200 ml zvěřinového bujónu nebo vývaru
- zelená petrželka
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Maso potřeme olejem a osolíme. Bylinky si na jemno nasekáme a spolu s drceným jalovcem rozprostřeme na prkénku. Maso po směsi poválíme a obalíme ze všech stran.
-
Na pánvi si rozpálíme olej a maso na něm ze všech stran zprudka dohněda opečeme a přendáme na pekáček. Vložíme do vyhřáté trouby na 200°C na cca 10 minut.
-
Na pánvi po mase rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme lišky, mírně osolíme a chvilku opékáme. Podlijeme vývarem a zredukujeme tekutinu. Nakonec vmícháme plátek chladného másla a petrželku.
Maso vyjmeme z trouby, necháme ještě cca 5 minut odpočinout, nejlépe zabalené v alobalu, abychom zachytili šťávu.
Maso nakrájíme na silnější plátky a podáváme spolu s liškami a třeba šťouchanými bramborami sypanými smaženou cibulkou.