Bazalkové nudle s liškami

85
- reklama -

Suroviny
2 porce

10 dkg čerstvých hub – liška obecná
široké nudle
kousek sýru Gran Moravia
15-20 lístků čerstvé bazalky
olivový olej
sůl
celý kmín
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Začneme tím, že si dáme vařit široké nudle a to dle návodu na balení.


    Zobrazit celý recept

  2. Mezitím si dobře opláchneme a od případných nečistot očistíme čerstvé lišky.

  3. Do pánve si dáme rozpustit trochu másla, do kterého dáme špetku celého kmínu a necháme provonět.

  4. Přidáme oprané a okapané houby a zlehka orestujeme a podusíme ve vlastní šťávě, dokud nejsou měkké. Trvá to chvilku cca 5 minut.

  5. Do vyšší nádoby (nejlépe vysoká sklenice, do které se nám vejde pracovní část tyčového mixéru) vložíme 15-20 lístků čerstvé oprané bazalky, přilijeme olivový olej a nastrouhaný sýr Gran Moravia.

  6. Mixujeme poté společně ponorným mixérem zcela do hladka.

  7. Scedíme uvařené široké nudle, které přendáme po scezení do střední mísy a přidáme bazalkovou pesto omáčku svůdně zelené barvy.

  8. Poctivě promícháme, dokud se omáčka nenalepí na nudle.

  9. Takto „ozelenalé“ a velmi chutné nudle přendáme do hlubokého talíře a bohatě je posypeme na másle podušenými liškami. Po ochutnání upadáme částečně do mírného bezvědomí, neboť jde o velmi lahodnou a chutnou záležitost.