Suroviny
- Piškot:
- 6 vajec
- 6 lžic krystalového cukru
- 20 lžic polohrubé mouky
- 4 lžíce oleje
- vanilkový cukru
- prášek do pečiva
- mléko na zředění
- Krém:
- 1 vanilkový pudink
- 1/4 litru mléka
- 1/2 kostky Hery
- práškový cukru
- rum
- 4 ks banánu
- 2 plechovky mandarinek
Postup přípravy receptu
-
Piškot: Vyšleháme 6 žloutků, 6 lžic krystalového cukru a jeden vanilkový cukr do husté světlé pěny. 20 lžic pol. mouky smícháme s práškem do pečiva a střídavě zašleháváme mouku, 4 lžíce oleje a vlažné mléko dle potřeby. Nakonec ušleháme 6 bílků a lehce vmícháme. Polovinu těsta můžeme obarvit kakaem.
-
Krém: Do 1/4 litru mléka přidáme vanilkový pudink, můžeme trochu osladit a uvaříme do zhoustnutí. Odstavíme, přikryjeme potravinovou fólií a necháme chladnout.
-
Potom vyšleháme s 1/2 Hery stejné teploty. Tu docílíte tak, že necháte uvařený pudink, rum a Heru na kuchyňské lince asi 2 hodiny. Osladíme práškovým cukrem a ochutíme rumem. Od té doby, co dodržuji toto pravidlo, se mi žádný krém nesrazil. A navíc šlehám obráceně. Máslo do pudinku.
-
Naneseme na vychladlý piškot a rozetřeme do stejné výšky. Poklademe ovocem a ozdobíme čokoládou.
Poznámka od kuchařky
Tímto děkuji své sousedce a kamarádce Gábince Novákové z Chrudimi za recept. Moc nám chutná.