Mnohazeleninová zdravá polévečka prostá koření

62
- reklama -

Suroviny
2,5 l

2 mrkve
1/4 kapusty
1 malá kedlubna
1 větší brambora
1 cibule
1 lahůdková cibulka
3 růžičky květáku
1/4 celeru
1 menší petržel
1 rajče
1 malá cuketa
malá hrstička fazolek
1 větší stroužek česneku
1 lžíce rajčatového protlaku
2 větvičky libečku
petrželku, nebo pažitku
sůl
jíška-máslo + polohrubá mouka (nebo můžeme zahustit místo jíšky malýma kroupama)

Postup přípravy receptu

  1. Všechnu zeleninu si nakrájíme na malé úhledné kousky a dáme vařit do vody, až se začne vařit, dáme teplotu na minimum a polévku tak táhneme.

  2. Osolíme jí a po dobu vaření přidáme libeček, rajčatový protlak a zahustíme jíškou, kterou si uděláme (usmažíme) na másle s polohrubou moukou do světle hněda. Hotovou polévku můžeme posypat nasekanou petrželkou nebo pažitkou.

Poznámka od kuchařky

Zeleninu si můžete dát podle svých chutí a jakou máme rádi. Čím víc druhů je jí, tím je polévka lepší. Někdy místo jíšky zahustím kroupama a je taky moc dobrá. Každý nemá zeleninové polévky rád, my teda moc. Lehká na přípravu, taqk jí zvládnou i začátečníci!

Recept není žádná bomba, ale je dobrá a zdravá-mohou jí jíst i malé děti!