
Suroviny
2 porce
- 2 větší kuřecí stehna
- na marinádu:
- 200 ml kefíru
- 1 pl nastrouhaného čerstvého zázvoru
- 1 kl grilovacího koření
- 1 prolisovaný stroužek česneku
- na obalení
- 6 pl vychucené hrachové směsi Hraška na obalování
- na těstíčko
- 120 ml studené vody
- 80 g vychucené hrachové směsi Hraška na obalování/zakoupíme ve zdravé výživě,lékárně,nebo na farmářských trzích
- 1 pl lněného semínka
- 1 pl sezamového semínka
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí stehna opláchneme, vykostíme, přepůlíme, přes folii naklepeme a nejlépe na noc naložíme do marinády, kterou si připravíme promícháním všech surovin určených na marinádu.
-
Maso z marinády vytáhneme, papírovou utěrkou, nebo hadříkem osušíme a obalíme v Hrašce.
-
Namáčíme do těstíčka, které jsme si podle uvedených surovin vidličkou rozmíchali v hlubší misce a na rozehřátém tuku smažíme na mírném plameni z každé strany zhruba 10minut do zlatavé barvy.
Já jsem podávala se šťouchanými brambory s kouskem másla s mrkví a natí lahůdkové cibulky.
Poznámka od kuchařky
Pokud nemáme Hrašku, maso po vyjmutí a osušení z marinády obalujeme přímo v jemné strouhance do které přidáme trošku soli, 1pl hladké mouky, 1pl lněného a sezamového semínka a 1kl červené sladké papriky.Tuto směsku používám i na řízky z vepřového masa, většinou z krkovičky.
Dodatečně pro zájem o Hrašku přikládám odkaz,kde lze zakoupit,případně objednat tento produkthttp://www.hraska.cz/index.php/kde-nakoupit/intern…