Rychlé ostřejší americké brambory

73
- reklama -

Suroviny
4 porce

kmín
sůl
brambory
olej
sádlo
koření Americké brambory
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory pečlivě omyjeme (ale neloupeme) a pokud jsou menší, tak je nakrájíme na čtvrtky. Pokud jsou větší, tak na osminky. Celkově se snažíme mít přibližně stejnou velikost nakrájených brambor.

  2. Zalijeme vodou, necháme minutu, poté vodu vyměníme a dáme je pod pokličkou vařit do vody s kmínem. Když voda začne vřít, osolíme je větší špetkou, stáhneme pokličku a vaříme do téměř měkka.

  3. Po přibližně deseti minutách vaření si začneme rozpalovat na plno troubu (u dnes nejčastějších elektrik je to na 250 stupňů) a jemně si olejem pomažeme plech – stačí jen rovnoměrná vrstva po celém povrchu, nemusí tam být rybníčky.

  4. Ve chvíli kdy jsou brambory skoro uvařené – nesmí být úplně měkké nebo nedej bože se rozpadat, bezpečnější je mít tvrdší, slijeme vodu, dáme na ně sádlo, posypeme je kořením na americké brambory a čerstvě nadrceným pepřem a opatrně promícháme tak, aby se koření dostalo ke všem bramborám. Pokud by byly příliš měkké, tak se nám rozpadnou.

  5. Erteple rozložíme na plech, tak aby se pokud možno k sobě moc netulily, dáme je do rozpálené trouby a začneme si připravovat stůl.

  6. Ve chvíli, kdy uvidíme, že se začínají chytat, měly by být ideálně hotové.

  7. Podáváme jako přílohu a nebo zobeme jen tak s nějakou majonézovou omáčkou nebo kečupem