- reklama -
Suroviny
- Na jednu porci:
- 4 ks žabích stehýnek
- 1 šalotka
- 2 stroužky česneku
- kousek másla
- 50 ml suchého bílého vína
- zelená petrželka
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Stehýnka omyjeme, osušíme a osolíme. Opečeme je na másle, přidáme na jemno nakrájenou šalotku a necháme zesklovatět.
-
Pak vložíme také na jemno posekaný česnek, orestujeme a podlijeme bílým vínem. Necháme zredukovat a vsypeme petrželku. Promícháme a servírujeme. Celé by to nemělo trvat více jak deset minut.
Poznámka od kuchařky
Žabí maso je velmi jemné, chuťově mně připomínající kombinaci kuřecího masa a krevet.
Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Kuchařka: 1974andrea