- reklama -
Suroviny
3 porce
- 30 dkg vepřového mletého masa (nebo směs)
- 1 vejce
- 10 dkg strouhaného Eidamu
- půlka patizonu
- 1 menší cibule
- sůl
- pepř
- sladká paprika
- strouhanka
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
-
Patizon oloupeme, zbavíme jader a nastrouháme na hrubším („kedlubnovém“) struhadle.
-
Cibuli nakrájíme, můžeme (ale nemusíme) ji osmahnout na trošce oleje.
-
Vše smícháme, okořeníme a osolíme dle chuti, pokud je směs řídká, přidáme trochu strouhanky.
-
Tvoříme placičky, které zlehka obalíme ve strouhance a smažíme, nejlépe ve fritéze.
Příloha: bramborová kaše, případně brambory a obloha: nasekaná okurka, cibule, hořčice a kečup.
Poznámka od kuchařky
Lze obalit i v klasickém trojobalu jako řízek.
Kuchařka: Damien