Měkké perníčky hned k jídlu

65
- reklama -

Suroviny

650 g hladké mouky
100 (200) g moučkového cukru
50 g másla
150 g tekutého medu
6-7 (i víc) lžic mléka
2 lžičky sody
2 vrchovaté lžičky perníkového koření
4 žloutky + 1 na potření.

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme prosátou mouku, prosátý cukr, sodu, a perníkové koření. Vše promícháme, přidáme rozpuštěné vlahé máslo, žloutky, med a mléko a vypracujeme těsto. Pokud se stále drobí, přidejte ještě trošku mléka. Nemusí se dávat do lednice rozležet, můžeme hned vyválet na asi 0,5 cm tlustý plát a vykrajovat tvary.


    Zobrazit celý recept

  2. Pečeme na 170 °C asi 10 minut. Upečené perníčky hned potřeme žloutkem rozmíchaným s 1 lžící vody. Zdobíme bílkovou polevou.

Poznámka od kuchařky

Když byly moje holky malé, byly celé nedočkavé, tak jsem hledala recept, který by byl cobydup.

Perníčky nesmíte přepéct, pak budou jedlé hned po vychladnutí.

S těstem se moc dobře pracuje.

Cukru dávám jen 100 g, protože tam je ještě med a po nazdobení cukrovou polevou byly perníčky na nás moc sladké. Ale vy si dejte dle chuti :).