
- reklama -
Suroviny
10 porcí
- TĚSTO:
- 125 g másla
- 1 vejce
- 1/2 prášku do pečiva
- 4 lžíce cukru moučka
- 1 hrnek polohrubé mouky
- trocha nastrouhané citrónové kůry
- SMĚS:
- 2 měkké tvarohy (z vaničky)
- 1/2 hrnku mléka (někdy stačí jen 1/3)
- 1/4 hrnku rozpuštěného másla (já dala cca 50g ztuhlého másla a rozpustila)
- 1 vejce
- 1 vanilkový pudinkový prášek
- 2 vanilkové cukry
- 3/4 hrnku cukru krupice
Postup přípravy receptu
-
V míse smíchejte máslo, vejce, prášek do pečiva, cukr, mouku a citrónovou kůru. Vše zadělejte rukou a těsto upěchujte do dortové formy. Formu není potřeba promazávat.
-
Smíchejte v misce tvarohy, mléko, máslo, vejce, pudinkový prášek a cukry. Vše rozmixujte tyčovým mixérem a hotovou směsí polijte těsto ve formě.
-
Vložte do trouby předehřáté na 180°C a pečte asi 1 hodinu. Vyzkoušejte špejlí.
Poznámka od kuchařky
Do směsi můžete vmíchat ovoce.
Pekla jsem v koláčové formě a průměru 28 cm a vyšlo to akorát.
ZDROJ: časopis Gurmet
Kuchařka: Lenchula