Okáč obecný v pepřovo-hořčičné marinádě

66
- reklama -

Suroviny
1 porce

2 ks okáče obecného
sůl
citrón
MARINÁDA:
pepř
hořčice
4 lžíce oleje
2 plátky másla

Postup přípravy receptu

  1. Okáče obecného očistíme, odstraníme šupinky, ploutve, pokapeme citrónem, osolíme. V misce smícháme olej s polovinou pepřovo – hořčičné marinády a ryby jí celé potřeme i zevnitř. Necháme marinovat aspoň půl hodiny.

  2. Mezitím si rozehřejeme troubu na 200 °C. Rybu vložíme na pekáč včetně marinády a na každou dáme lísteček másla.

  3. Pečeme grilem, nebo horkým vzduchem z každé strany cca 7 minut.

    Podáváme s hranolkami, nebo jen se zeleninou.

Poznámka od kuchařky

Nedávno jsem koupila v Albertu tady tu rybu, i když jsem vůbec nevěděla, co s ní. Na internetu jsem o ní našla jen málo, ale to není žádná zvláštnost, hledání na internetu není mou silnou stránkou.:-))) Takže opět jeden z mých experimentů:-)). Našla jsem ve špajzu tuhle marinádu a experiment byl hotov:-))