
- reklama -
Suroviny
12 porcí
- jablka 1 kg
- vanilkový cukr 1 balení
- mletá skořice
- máslo 250 g
- mouka 2 sklenice
- 3 dcl polohrubá mouka
- cukr 1 sklenice (3dcl)
Postup přípravy receptu
-
Mouku, cukr a vanilkový cukr smícháme dohromady.
-
Jablka očistíme, nastrouháme na hrubém struhadle a přimícháme skořici (jablka mohou být i nastrouhaná zavařená).
-
Troubu předehřejeme na 150°C.
-
Na plech dáme pečící papír a nasypeme jednu třetinu mouky s cukrem, na tu navrstvíme jablka, posypeme zbytkem mouky a na ni postrouháme nebo nakrájíme celé máslo.
-
Koláč pečeme v předehřáté troubě asi 30 min.
-
Upečený moučník nakrájíme a můžeme podávat nejlépe s vidličkou. Porce můžeme ozdobit mátou nebo šlehačkou.
Kuchař: leosek