![Pečený králík na česneku, víně a čerstvé majoránce_5ff9c23c54805.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/peceny-kralik-na-cesneku-vine-a-cerstve-majorance_5ff9c23c419ba.jpeg)
- reklama -
Suroviny
- králičí zadní stehna
- králičí hřbet
- 400 g zauzené farmářské slaniny
- 1 pořádná hrst čerstvé majoránky
- 2 palice českého česneku
- 300 ml suchého růžového vína
- 1 PL uzené červené papriky
- sůl
- kmín
Postup přípravy receptu
-
Maso omyjeme, osušíme, prošpikujeme klínky slaniny.
-
Jednu palici česneku oloupeme a utřeme, druhou přepůlíme a dáme do pekáče.
-
Do misky si dáme víno, utřený česnek, lístky čerstvé majoránky a sladkou červenou uzenou papriku. Vše řádně promícháme.
-
Zytek slaniny nakrájíme na plátky dáme do pekáče, přidáme králičí maso. Podlijeme vínem a dáme do vyhřáté trouby na 250°C péct.
-
Pečeme 25 minut, poté troubu stahneme na 180°C a pečeme dokud není maso měkké.
Poznámka od kuchařky
Příloha brambory nebo kdo má co rád.
Kuchařka: suslajda