![Podzimní „kuličkový“ chléb_5ff9c2352bdfb.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/podzimni-kulickovy-chleb_5ff9c2350ba17.jpeg)
- reklama -
Suroviny
8 porcí
- Kvásek:
- 1/2 l vlažné vody
- 2 lžičky cukru
- 1 kostka droždí
- Dále:
- 1 kg hladké mouky
- 3 brambory (vařené, na jemno nastrouhané)
- hrnek dýně (na jemno nastrouhané)
- 3 lžičky soli
- 3 lžičky drceného kmínu
- 3 lžičky octa
- vejce na potření
- sezamová semínka nebo lněné semínko nebo slunečnice nebo mák (na posypání)
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si kvásek z droždí, cukru a trochy teplé vody. Dáme do tepla vzejít a mezitím nasypeme do mísy mouku, přidáme nastrouhané brambory, dýni, sůl, kmín a ocet, vlijeme kvásek a zbytek vlažné vody.
-
Zaděláme těsto, které důkladně prohněteme. Hladké těsto necháme v teple vykynout cca 1 hodinu.
-
Po vykynutí rozdělíme na 16 dílků, ze kterých tvarujeme bochánky a skládáme je dokulata na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme vejcem a posypeme semínky.
-
Pečeme na 180°C asi 30 minut.
Poznámka od kuchařky
Připravovala jsem v DP klasickým způsobem = pořadí tekuté, sypké, navrch droždí s cukrem, program „příprava těsta“.
Kuchařka: Danca