Suroviny
libovolný
- Korpus:
- 5 vajec
- 5 lžic cukru
- 4 lžíce polohrubé mouky
- 1 lžíce kakaa
- 3 lžíce oleje
- Náplň:
- 1 polotučný tvaroh ve vaničce
- 1 pomazánkové máslo (bez příchuti)
- 1 rostlinná šlehačka (250 ml)
- želatinový ztužovač za studena (Dr. Oetker)
- cukr
- kakao
- piškoty
- Na dozdobení:
- cukrářské piškoty
- 1 rostlinná šlehačka
- kakao
- čokoláda Margot
- čokoládová poleva
Postup přípravy receptu
-
Z uvedených surovin upečeme piškotový korpus.
-
Zatímco chladne, připravíme krém:
tvaroh, pomazánkové máslo a cukr vyšleháme, přidáme zvlášť ušlehanou šlehačku a lehce promícháme. Želatinový ztužovač připravíme podle návodu a vmícháme do krému. Ten rozdělíme na dvě části, do jedné z nich přidáme lžíci kakaa a promícháme. -
Vychladlý korpus vrátíme do formy, ve které se pekl, pomažeme kakaovým krémem, poklademe piškoty máčenými v kávě nebo ve šťávě z kompotu, navrch dáme světlý krém a dáme do lednice ztuhnout.
-
Ztuhlý dortík opatrně vyjmeme z formy, boky obložíme cukrářskými piškoty seříznutými na optimální výšku. Šlehačku rozmícháme s kakaem a společně vyšleháme.
-
Sáčkem s řezanou trubičkou ozdobíme vršek dortu, posypeme nastrouhanou Margotkou a přidáme ozdoby z čokoládové polevy.
Poznámka od kuchařky
Pokud chceme korpus světlý, dáme do těsta 5 lžic mouky.