Jaromírům k svátku

37
- reklama -

Suroviny
libovolný

Korpus:
5 vajec
5 lžic cukru
4 lžíce polohrubé mouky
1 lžíce kakaa
3 lžíce oleje
Náplň:
1 polotučný tvaroh ve vaničce
1 pomazánkové máslo (bez příchuti)
1 rostlinná šlehačka (250 ml)
želatinový ztužovač za studena (Dr. Oetker)
cukr
kakao
piškoty
Na dozdobení:
cukrářské piškoty
1 rostlinná šlehačka
kakao
čokoláda Margot
čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Z uvedených surovin upečeme piškotový korpus.


    Zobrazit celý recept

  2. Zatímco chladne, připravíme krém:
    tvaroh, pomazánkové máslo a cukr vyšleháme, přidáme zvlášť ušlehanou šlehačku a lehce promícháme. Želatinový ztužovač připravíme podle návodu a vmícháme do krému. Ten rozdělíme na dvě části, do jedné z nich přidáme lžíci kakaa a promícháme.

  3. Vychladlý korpus vrátíme do formy, ve které se pekl, pomažeme kakaovým krémem, poklademe piškoty máčenými v kávě nebo ve šťávě z kompotu, navrch dáme světlý krém a dáme do lednice ztuhnout.

  4. Ztuhlý dortík opatrně vyjmeme z formy, boky obložíme cukrářskými piškoty seříznutými na optimální výšku. Šlehačku rozmícháme s kakaem a společně vyšleháme.

  5. Sáčkem s řezanou trubičkou ozdobíme vršek dortu, posypeme nastrouhanou Margotkou a přidáme ozdoby z čokoládové polevy.

Poznámka od kuchařky

Pokud chceme korpus světlý, dáme do těsta 5 lžic mouky.