
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 300 g mražených malin
- 2 lžíce moučkového cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 200 g kysané smetany
Postup přípravy receptu
-
Do vysoké nádoby dejte asi 300g mražených malin a nechte je asi 15 minut povolit.
-
Pak přidejte 2 lžíce moučkového cukru, balíček vanilkového cukru a 200g kyselé smetany.
-
Rozmixujte na hladký krém (sem tam může zůstat kousek ovoce).
-
Hmotu hned rozlijte do 4 sklenic nebo mističek a vložte je na 15-20 minut do mrazáku.
-
Před podáváním můžeme posypat asi 12ti nasekanými sněhovými pusinkami.
Poznámka od kuchařky
Semifreddo můžeme připravit i z jiného ovoce – ostružin, borůvek, višní nebo ze směsi drobného ovoce (vždy ale musí být mražené)
Kuchař: evellyen