
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 6-8 kousků Tilapie
- sklenice sušených rajčat
- 1 cibule
- 1 Mozzarella
- 2 stroužky česneku
- hrst posekaných čerstvých bylinek:
- rozmarýn
- bazalka
- libeček
- petrželka
- arašídový olej
- 1 rajčatový protlak (v tekutějším stavu)
Postup přípravy receptu
-
Tilapii omyjeme a osušíme.
-
Naskládáme do zapékací mísy, osolíme a opepříme.
-
Navrch poklademe cibuli nakrájenou na proužky, česnek nakrájený na plátky a bylinky a vše zasypeme sušenými rajčaty, které jsme si nakrájeli na drobné kousky.
-
Pokapeme arašídovým olejem a zalijeme 250 ml rajčatovým protlakem a 100 ml vody.
-
Na vrch rozložíme na tenké plátky nakrájenou Mozzarellu.
-
Zapékáme 60 minut. Po upečení Tilapii vytáhneme na talíř a šťávu v zapékací misce zahustíme lžící hladké mouky.
Poznámka od kuchařky
Podávala jsem s cizrnou po Staročesku. http://www.toprecepty.cz/recept/29448-cizrna-po-st…
Kuchařka: misza