
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 400 g vepřových jater
- 4 cibule
- 2 stroužky česneku
- 4 lžíce sójové omáčky
- pepř
- rajčatový protlak (malá plechovka)
- 2 chilli papričky
- sůl
- kari
Postup přípravy receptu
-
Játra očistíme, nakrájíme na menší kousky a naklepeme.
-
Rozpálíme olej, do kterého dáme na ovonění dva stroužky česneku a orestujeme játra obalená v mouce.
-
Až budou játra orestovaná z každé strany, vyndáme česnek a přidáme na jemno nakrájenou cibulku.
-
Po chvilce opékání přidáme hrnek vody s rozmíchaným protlakem.
-
Přidáme sojovou omáčku, chilli, pepř, drobet kari a další hrníček vody. Vše dobře promícháme a necháme 45 min dusit.
-
Na konci játra vyndáme a sosík rozmixujeme. Dochutíme solí a můžeme podávat třeba s kari rýží.
Kuchař: Strouhys