
- reklama -
Suroviny
- PLACKY:
- 1 střední cuketa
- 2 hrsti pohankových instantních vloček
- 1 vejce
- sůl
- kmín
- majoránka
- česnek
- žitná mouka na zahuštění
- ČERTOVSKÁ SMĚS:
- 1 velká cibule
- 1 lžíce oleje
- 1 miska nakrájených jater
- 1 miska hovězího srdce nakrájeného
- sůl
- chilli koření
- voda na podlévání
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
-
Cuketu nastrouháme a smícháme s ostatními přísadami. Necháme asi hodinu odležet, aby vločky nasákly.
-
Na oleji orestujeme cibulku a přidáme játra a srdce, které dusíme do měkka. Okořeníme dle chuti.
-
A nyní se můžeme rozhodnout pro dvě varianty…… :-))
1. Smažíme malé cuketovo-pohankové placičky, ke kterým podáváme čertovskou směs.
2. Placku naplníme čertovskou směsí, osmažíme s obou stran a ještě dáme dopéct na 10 minut do trouby.
Poznámka od kuchařky
Nápad byla improvizace, protože jsem lajdák a zásadně nepopisuji maso v mrazáku…a v domění, že jsem vytáhla jen játra jsem se ráno podivila…a musela jsem reagovat a uvařit oběd. Já jsem kombinovala obě varianty, tak snad bude Honzovi chutnat……
Kuchařka: hanahcotton









