- reklama -
Suroviny
- 100 ml kefíru
- 250 ml vody
- 2 lžíce bramboráku v prášku
- 1,5 lžičky soli
- 2 lžičky olivového oleje
- lžička cukru
- 200 g pšeničné celozrnné mouky
- 130 g žitné celozrnné mouky jemné
- 30 g pšeničných klíčků (Natural)
- 130 g hladké mouky
- 10 g droždí
Postup přípravy receptu
-
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté – sypké a zapneme program Celozrnný.
-
Chlebík je trošínku tužší, ale lehounký.
-
Kefír používám domácí, je hodně hustý. Máte-li kupovaný, odeberte z odměřené vody 2-3 lžíce, pak by mělo být vše v pořádku.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/
Kuchařka: cathleen