70% Celozrnný chleba z domácí pekárny

93
- reklama -

Suroviny

100 ml kefíru
250 ml vody
2 lžíce bramboráku v prášku
1,5 lžičky soli
2 lžičky olivového oleje
lžička cukru
200 g pšeničné celozrnné mouky
130 g žitné celozrnné mouky jemné
30 g pšeničných klíčků (Natural)
130 g hladké mouky
10 g droždí

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté – sypké a zapneme program Celozrnný.


    Zobrazit celý recept

  2. Chlebík je trošínku tužší, ale lehounký.

  3. Kefír používám domácí, je hodně hustý. Máte-li kupovaný, odeberte z odměřené vody 2-3 lžíce, pak by mělo být vše v pořádku.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/