3X3

56
- reklama -

Suroviny

Bílá čokoláda – 100 g
čokoláda hořká – 150 g
Extra hořká čokoláda – 100 g
Třtinový cukr – 50 g
Cukr moučka – 160 g
Cukr krystal – 40 g
Mléko – 0,5 l
Smetana (33%) – 250 ml
Máslo – 310 g
Vejce – 4 ks
Mouka polohrubá – 200 g
Aroma mandlové(bittermandeln) – 2 ml-1ampule
Gustin škrob kukuřičný – 40 g
Džem z černých třešní – 150 g
Prášek do pečiva – 1 ks

Postup přípravy receptu

  1. Čokoláda na zdobení: Tmavou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, přisypeme třtinový cukr, zamícháme a nalijeme na potravinářskou folii v tenké vrstvě a dáme ztuhnout. Ztuhlou čokoládu nalámeme na kusy a použijeme na zdobení.

  2. Krém: 2/3 mléka dáme vařit s cukrem krystal, v 1/3 mléka rozmícháme Gustin a vlijeme do vroucího mléka, svaříme na kaši, přidáme aroma a za občasného míchání necháme zchladnout. 250g másla vyšleháme s 80g cukr moučka do pěny a postupně zašleháme studenou kaši.

  3. Korpusy: Bílou čokoládu necháme povolit ve vodní lázni, z bílků ušleháme tuhý sníh. K povolené čokoládě přidáme 30 g másla 2 žloutky, 125 ml smetany, 40 g cukr moučka, 100 g mouky, ½ prášku do pečiva, zamícháme a lehce přimícháme ½ části sněhu z bílků. Dáme do dortové formy s pečícím papíren na dně a pečeme v předehřáté formě na 150°C cca 15 minut. Stejně postupujeme s druhým korpusem z extra hořké čokolády.

  4. Bílý korpus potřeme džemem, pomocí sáčku nastříkáme terč z krému, přiklopíme tmavým korpusem a navrstvíme zbytek krému, zarovnáme a dáme ztuhnout. Zdobíme čokoládovými pláty dle fantazie.

Poznámka od kuchařky

cukr v čokoládě se nesmí rozpustit aby se dobře lámala a byla křupavá 🙂