
Suroviny
2 rolády
- 2x piškotová roláda
- Světlá roláda:
- Suroviny:
- 3 vejce
- 60 g krupicového cukru
- 1 lžíce oleje
- 50 g hladké mouky (používám Babiččina volba na dortová těsta)
- 10 g strouhaného kokosu
- Krém:
- 250 g mascarpone
- 400 ml smetany ke šlehání
- 2 sáčky ztužovače šlehačky
- moučkový cukr
- Na dohotovení:
- drobné ovoce
- kokos
- Tmavá:
- 3 vejce
- 60 g krupicového cukru
- 1 lžíce oleje
- 50 g hladké mouky
- 12 g kakaa
- Krém:
- 300 ml smetany
- 25 g cukru
- 20 g kakaa
- 80 g tmavé čokolády (72%)
- 200 g mascarpone
Postup přípravy receptu
-
Vejce vyšlehejte s cukrem do husté pěny. Vmíchejte olej. Přisypte mouku s kokosem nebo s kakaem a zlehka vmíchejte.
Rozlijte na plech vyložený pečícím papírem a rovnoměrně rozetřete.
Vložte do trouby předehřáté na 190 °C a pečte asi 10 minut, dokud nezačne těsto zlátnout. -
Těsto přendejte z plechu na čistou utěrku. Nechte 2 minuty „orazit“ a stočte do rolády. Nechte zchladnout.
Smetanu vyšlehejte s mascarpone a ztužovačem smetany. Podle chuti slaďte. V případě tmavé
šlehačky je nutné připravit si krém, nejlépe den předem. Smetanu přiveďte k varu, stáhněte z plotny a nechte rozpustit nalámanou čokoládu. Zchladlou smetanu přendejte do lednice. Druhý den vyšlehejte. -
Roládu roztočte a opatrně z ní stáhněte papír. Potřete krémem, posypte ovocem anebo ořechy a stočte zpět. Ozdobte krémem a ozdobte.
Poznámka od kuchařky
Tento recept, včetně tipů k přípravě a další mé recepty a najdete na: http://www.vareniste.cz/2x-piskotova-rolada/









