
- reklama -
Suroviny
2-3 porce
- 2 kuřecí prsa nebo vykostěná stehna
- 1 lžíce oleje
- 2 lžíce červené kari pasty
- 1 lžička drceného římského kmínu
- 1 lžička koření garam masala
- 2 jarní cibulky
- 2 stroužky česneku
- 1 malá cuketa
- 2 hrsti lusků cukrového hrášku
- 1/2 červené papriky
- 1 plechovka kokosového mléka (400 ml)
- 1-2 lžičky rybí omáčky
- šťáva z 1/2 limetky
- čerstvý koriandr
Postup přípravy receptu
-
Příprava kari netrvá déle než 15 minut.
Maso nakrájíme na větší kostky.
V pánvi rozehřejeme lžíci oleje a maso necháme opéct ze všech stran.
Pak do pánve přidáme římský kmín, garam masala a kari pastu. Promícháme, až se pasta rozpustí, tak zalijeme kokosovým mlékem, přidáme všechnu pokrájenou zeleninu, jen lusky necháme celé a zastříkneme limetovou šťávou. -
Vaříme na mírném ohni, až se tekutina v pánvi zredukuje na hustší omáčku.
Přimícháme lžičku rybí omáčky. Ochutnáme a zdá-li se nám kari málo slané, přidáme ještě lžičku rybí omáčky.
Porce na talíři posypeme čerstvým koriandrem.
Podáváme s rýží.
Kuchařka: Angel 666