Znojemský guláš s domácím karlovarským knedlíkem

7
- reklama -

Suroviny
4 porce

2 hrnky hovězího masa nakrájeného (na kostky)
4-5 plátků uzené slaniny
1 lžíce vepřového sádla
1 větší cibule
1 lžička mleté červené papriky
mletý černý pepř
1 sterilizovaná okurka
starší chléb
8 lžic bílého vína
sůl
vejce uvařené na tvrdo
čerstvá petrželka na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Na drobné kostky nakrájenou uzenou slaninu rozškvaříme, přidáme sádlo a nadrobno nakrájenou cibuli, kterou necháme zpěnit.

  2. Zaprášíme mletou červenou paprikou, vložíme na kostky nakrájené maso, opepříme mletým černým pepřem, osolíme a přikryté dusíme, dokud se šťáva docela nevydusí.

  3. Podlijeme horkou vodou a maso dusíme doměkka.

  4. Nakonec přimícháme nadrobno nakrájenou sterilizovanou okurku, vejce uvařené natvrdo a nakrájené na malé kousky, nastrouhaný chléb, přilijeme víno a ještě chvíli dusíme, ke guláši jsem udělal domácí karlovarský knedlík, recept je zde na toprecepty.cz. Porce jídel jsem naaranžoval čerstvou petrželkou a nakrájeným vejcem na tvrdo, ale nemusí to být

- reklama -