
Suroviny
2-4 porce
- 500 g kysaného zelí
- 125 g olomouckých tvarůžků
- 175 g hladké mouky
- 2 lžičky uzené papriky
- 3 lžičky česnekové pasty ve 30% soli
- 1 vejce
- 50 ml mléka
- 2 lžičky majoránky
- 1 lžička pepře
- sádlo na smažení
Postup přípravy receptu
-
Zelí prsty dobře v misce rozdělíme, pokud jsou větší kousky, je dobré zelí překrájet.
-
Nakrájíme anglickou slaninu a olomoucké tvarůžky na drobné kousky.
-
Do zelí přidáme hladkou mouku, rozklepneme vejce, přidáme uzenou papriku, česnekovou pastu a slaninu s tvarůžky. Všechno dobře promícháme, třeba rukama nebo robotem. Přilijeme mléko a zapracujeme do těsta.
-
Přidáme majoránku a opepříme. Můžete osolit, ale v česnekové pastě sůl je a to mi stačí. Vše dobře promícháme.
-
Do lívanečníku dáme kousky sádla, rozpálíme a pak nalijeme část těsta. Smažíme na středním plameni, asi 4 minuty. Pak obrátíme a smažíme další 4 minuty.
-
Podáváme s dipem, čatní nebo i marmeládou, podle chuti.
Poznámka od kuchařky
Recept krok za krokem a také VIDEO na http://www.mojetara.cz/recipe/zelniky-s-olomouckym… a VIDEO také na http://www.mojetara.cz/videorecepty/