
- reklama -
Suroviny
- 1 jogurt
- kopr dle chuti
- špetka soli
- cukru
- šťáva z citronu
- cuketa
- paprika červená
- paprika zelená
- rajčata
- žampiony
- olej
- bylinky
- sušený česnek
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu dle Vašich možností nebo chuti, nakrájíme na kolečka, plátky, kostičky nebo jak Vám libo (tady je cuketa, paprika, rajče a žampiony).
-
Rozmícháme si olej, rozmarýn, tymián (bylinky které máte rádi), sušený česnek a zeleninu ochuceným olejem obalíme.
-
Necháme marinovat chvilku.
-
Pak napícháme na špejli nebo grilovací jehlu a grilujeme, pečeme v troubě či opečeme na pánvi. Doba je individuální dle každého, jak má rád zeleninu měkkou.
-
Koprový dip: Smícháme si bílý jogurt s cukrem, citronovou štávou a solí. Nakonec přimícháme sekaný kopr. Na talíři posypeme sekanou petrželkou a hrubozrnnou solí.
Kuchařka: alokinka