Zapečená růžičková kapusta II

56
- reklama -

Suroviny
2 porce

1 pytlík růžičkové kapusty mražené
1 pytlík francouzské mražené zeleniny
1 cibule
2 stroužky česneku
4 plátky 20% sýra
olej
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Pytlík růžičkové kapusty krátce povaříme v osolené vodě tak 3-5 minut (já je nechala nejdříve trochu rozmrznout), pak scedíme a necháme odkapat.


    Zobrazit celý recept

  2. Mezitím si nakrájíme nadrobno cibulku, pak ji orestujeme na menším množství oleje. Až je tak trochu dohněda, tak přidáme rozmrazenou francouzskou zeleninu spolu s prolisovaným česnekem, osolíme, opepříme, chvilku restujeme (kdo chce může to zakápnout sojovou omáčkou).

  3. Zapékací misky potřeme trochou oleje, nasypeme tam růžičkové kapusty a zasypeme je orestovanou zeleninu s cibulkou.

  4. Poklademe plátkovým sýrem a dáme do vyhřáté trouby. Zapékáme tak dlouho než se sýr rozteče. Mně to na 180°C trvalo tak 10 minut.

Poznámka od kuchařky

Podáváme s otrubovým toustem a nebo s celozrnným pečivem.