Villa Maria’s Lemon Tiramisu

71
- reklama -

Suroviny
8 porcí

5 bílků
5 PL cukru
šťávu z 1/2 citronu
500 ml smetana na šlehání
250 ml Limoncello + na polití
1 citronová kůra + na zdobení
250 ml vody
40 ks dětských piškotů (nebo piškotový korpus)
citronová bílá čokoláda pokrájená na drobno

Postup přípravy receptu

  1. Bielká vyšlahať na tuhý sneh. Pridáme cukor a znovu vyšlahať na tuhý sneh. Pridáme a citrónovú šťavu a znovu vyšlahať na tuhý sneh. Vyšlaháme smotanu na tuho. Bielkovú zmes a smotanu spolu zľahka zamiešame. Potom pridame doň citrónovú kôru a Limoncello(200ml)zľahka premiešame.

  2. V miske premiešame vodu a Limoncello (50ml). Pridajme k tomu cukor keď je treba. Zlahka namočíme do toho piškóty (nesmie sa premočiť). Piškóty poukladáme do tortovej formy, nato navrstvíme polovicu šlahačkovú zmes. Zase piškóty a šlahačku. Posipeme citrónovou kôrou a čokoládou. Na 1-2 hodín dajme do chladničky alebo na chladné miesto.

  3. Ako tradičný Tiramisu tak podávame.

Poznámka od kuchařky

Recept podla David Rocco.

Limoncello nápoj je pripravený podla James Martin.