
- reklama -
Suroviny
1 porce
- 90 g vepřové kýty
- 50 g kysaného zelí
- plátek šunky
- 15 g cibule
- 5 g sušených hub (lze vynechat pokud je nemáte)
- 5 g hladké mouky
- 120 g brambor
- 70 g barevné papriky
- 3 g oleje (necelá malá lžička)
- malá lžička hladké mouky
Postup přípravy receptu
-
Kýtu naklepeme, osolíme, opepříme, plníme plátkem šunky, kysaným zelím, proužky cibule a pokud máme, tak houbami.
-
Takto naplněný plátek zabalíme, sepneme a orestujeme ze všech stran.
-
Dáme péct, nejlépe do varného skla přikryté.
-
Pečeme do změknutí roládky.
-
Po změknutí masa roládku vyjmeme a výpek zahustíme 1 lžičkou hladké mouky. Podáváme se zelenou a třeba žlutou paprikou a bramborami. Energetická hodnota 1590 kj.
Poznámka od kuchařky
Zdroj-Blesk
Kuchařka: JanaDorazinova