Vepřový plátek“Adžika“v kefírové marinádě

64
- reklama -

Suroviny
3-6(záleží na tom,kolik na talíř naložíme masa)

6 plátků vepřové plece nebo krkovice
koření Adžika
300 ml kefíru
6 lžic hladké mouky
olej na smažení
3 lžíce ústřicové omáčky,nebo worcestrové omáčky
sůl na dochucení
v oleji osmažené cibulové kroužky na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa naklepeme, po okrajích nařízneme a po obou stranách hustě vetřeme koření Adžika. V uzavíratelné nádobě proložíme kefírem a necháme nejlépe do druhého dne odpočinout v lednici.

  2. Poté plátky masa osušíme papírovou utěrkou a z obou stran obalíme v hladké mouce.

  3. Klademe na pánev do rozehřátého oleje a prudce z jedné strany 3minuty smažíme. Plátky otočíme a pozvolna smažíme 7minut. Pak pokropíme ústřicovou omáčkou, plátky otočíme a ještě 5minut smažíme doměkka. Po usmažení dle potřeby osolíme.

  4. Mezitím si oloupeme menší cibuli, kterou nakrájíme na kolečka a osmažíme ve vyšší vrstvě oleje, nejlépe v nějakém menším, hlubším kastrůlku do zlatavé barvy. Po osmažení vyndáme na papírový ubrousek odsát přebytečný tuk.

  5. K plátkům s cibulovými kroužky se nejlépe hodí šťouchané brambory, ale můžeme podávat jen s pečivem a zeleninovým salátem.

  6. Pokud jsme doma pouze 2 strávníci, můžeme 2plátky masa nechat naložené ještě 1 den. Pak je z marinády papírovou utěrkou osušíme, obalíme v klasickém trojobalu a na rozehřátém tuku pozvolna osmažíme do zlatavé barvy.

Poznámka od kuchařky

Odkaz na kořeníhttp://www.obchod-oliver.cz/katalog/koreni/smesi-k…

Jakékoli maso naložené v kefíru hezky zkřehne a tepelná úprava může být opravdu“minutkovou“záležitostí.My jsme si za velice krátkou chvíli moc pochutnali.