Vepřové plátky na saturejce, zelenině a houbách

8
- reklama -

Suroviny
4-5 porcí

4 plátky vepřového masa
1 rajče
1 cibule
2 červené papriky
1 bílá paprika
2 stroužky česneku
trochu pórku
1 hrst mražených hub ( nebo čerstvé, i žampiony)
1 lžíce houbového koření
1 lžíce saturejky
pepř
olivový olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a na oleji je rychle opečeme z obou stran. Pak je vyndáme a do výpeku dáme osmažit nakrájenou cibuli nahrubo spolu s nakrájeným pórkem, přidáme česnek na plátky, papriky na proužky, houbové koření, saturejku a chvíli dusíme ve vlastní šťávě. Pak přidáme ještě pokrájené houby, rajče a dusíme chvíli dál. Zalijeme vývarem, nebo vodou, přidáme opečené plátky masa a dusíme vše dohromady do téměř vydušení a zalijeme znova jen tolik, kolik chceme, nebo potřebujeme mít šťávy, dosolíme, převaříme a máme hotovo.

Poznámka od kuchařky

Má improvizace, která se povedla a budu jí dělat častěji. Měli jsme k tomu nastavovanou bramborovou kaší(kroupama)a sypala jsem nadrobno nakrájenou celerovou natí.

- reklama -