
Suroviny
4-5 porcí
- 6 plátků vepřová plec bez kosti
- 1 balík těstovin
- 6 plátků sýra
- 2 špetky nasekané bazalky
- cibuli
- pepř
- sůl
- olej na smažení
- hladkou mouku
- mléko nebo vodu
Postup přípravy receptu
-
Dáme si vařit vodu na těstoviny, kterou osolíme a kápneme trochu oleje, když voda začne vřít, přidáme těstoviny, vaříme do měkka, scedíme, propláchneme vodou a zamícháme do nich nasekanou bazalku.
-
Plátky plecka si zlehka poklepeme a z každé strany osolíme a opepříme, na pánvi rozehřejeme trošku oleje a maso necháme z každé strany jen zatáhnout. Cibuli nakrájíme na půlměsíčky.
-
Hotové maso vložíme do zapékací mísy i s výpekem z masa, přidám cibuli a zalijeme vodou tak, aby maso plavalo.
-
Dáme do rozehřáté trouby na 180°C asi na cca 20-30 minut, poté zahustíme a ještě vložíme na cca 10 minut do trouby.
-
Těstoviny naservírujeme na talíř, zalijeme šťávou z masa, přidáme maso, na které vložíme plátek sýru a podáváme .
Poznámka od kuchařky
Maso můžeme klepat přes mikrotenový sáček.
Šťávu z masa zahustíme tím, že do sklenky dáme trochu mléka nebo vody, hladkou mouku, rozškvrdláme a vlijeme do šťávy zpět přes sítko. Pokud se sýr nerozteče, můžeme vložit na chvíli do mikrovlnné trouby .









