
Suroviny
- 800 g vepřové plece
- barevný pepř
- vývar
- sůl
- 1 PL rozmačkaných sušených rajčat v oleji
- 2 větší cibule
- 1 PL paprikové pasty
- 1 PL ostřejší hořčice
- vývar (nebo voda) na podlití
- 150 ml světlého piva
- zmražený hrášek s mrkví (množství podle každého)
Postup přípravy receptu
-
Smícháme paprikovou pastu, ostřejší hořčici a rozmačkaná sušená rajčata i s olejem. Touto směsí potřeme vepřovou plec a dáme na noc do chladu.
Do pekáčku vložíme naloženou vepřovou plec. Osolíme, posypeme barevným pepřem a nadrobno pokrájenou cibulí. -
Pekáček s masem vložíme do předehřáté trouby na 200 stupňů, zalijeme vývarem. Maso zvolna pečeme na 170 stupňů. V průběhu pečení podlijeme pivem. Ke konci pečení přidáme hrášek s mrkví, podlijeme výpekem a dál pečeme doměkka. Maso nakrájíme na plátky a podáváme s hořčicovou bramborovou kaší.
Poznámka od kuchařky
V polovině pečení jsem přidala k vepřové pleci i čtyři stehenní kuřecí řízky a pekla jsem dál doměkka. Měla jsem tady návštěvu a nemocnou mamku, která si přála jak pečené vepřové maso, tak stehenní řízky. Proto nepíšu do surovin řízky, není to nutné..









