- reklama -
Suroviny
4 porce
- 900 g vepřové kotlety bez kosti
- 2 cibule
- 2 jablka
- 1 stonek (řapík) rebarbory
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce oleje
- 1 cm silný plátek másla
- 1 lžíce medu
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce hořčice
- 1 lžička celého kmínu
- 1/2 lžíčky sladké papriky
- mletý pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu a ovoce očistíme, česnek prolisujeme, cibuli nakrájíme nadrobno a jablka s rebarborou nakrájíme na drobnější kousky.
-
Kotletu očistíme, nakrájíme na 5 plátků a na okrajích nařízneme. Okořeníme solí, pepřem, potřeme hořčicí a obalíme v hladké mouce.
-
V kastrolu na rozehřátém másle s olejem maso prudce opečeme a vyndáme na talíř. Do výpeku dáme krátce orestovat cibuli s kmínem a paprikou. Poté přidáme jablka, rebarboru, promícháme a přidáme maso. Podlijeme vodou do poloviny masa a slabým varem dusíme doměkka.
-
Měkké maso dáme bokem, šťávu lehce rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme med, prolisovaný česnek, podle potřeby dochutíme a 2 minuty provaříme.
-
Podáváme s rýží, vhodné jsou i noky nebo těstoviny.
Kuchařka: Anna Kocikova