
- reklama -
Suroviny
- 2 vepřové kotlety ( já měla bez kosti )
- 1 velký fenykl
- 2 řapíky celeru
- 2 velké pomeranče
- 100 ml bílého vína
- 1 PL světlé sójové omáčky
- 50 ml silného vývaru nebo 1PL demi glace + trocha vody
- pepř čerstvě drcený ( já jsem použila pomerančový od Antonína)
- sůl
- olej
Postup přípravy receptu
-
Maso mírně naklepeme, osolíme a opepříme.
-
Z jednoho pomeranče okrájíme kůru i s bílou slupkou a vykrájíme mezi žebry měsíčky. Z druhého vymačkáme šťávu.
-
Fenykl a řapíkatý celer nakrájíme na proužky.
-
Na rozpálené pánvi s olejem opečeme kotlety z obou stran cca 3 minuty (podle výšky masa).
-
Vyjmeme a zabalíme do alobalu.
-
Do pánve vsypeme nejprve celer, restujeme asi 5 minut, pak přidáme fenykl, osolíme a opepříme.
-
Podlijeme vínem, necháme z části odpařit a přilijeme sójovku, pomerančovou šťávu, ještě trochu pepře a vývar.
-
Necháme dalších 5 minut provařit a pak už jen dáme prohřát pomeranč.
Poznámka od kuchařky
Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Kuchařka: 1974andrea









