Vejce s cheddarem

39
- reklama -

Suroviny
1 porce

3 vejce
1 PL másla
3 PL perlivé vody
3 PL jemně nastrouhaného cheddaru
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnečku vyklepneme vejce, dobře vyšleháme vidličkou, přidáme perlivou vodu a promícháme.


    Zobrazit celý recept

  2. Na pánev dáme máslo, rozpustíme, na horké máslo vylijeme vajíčka a mícháme zlehka vařečkou. Když vejce začínají tuhnout, přidáme sýr a promícháme. Solíme opatrně, sýr je dost slaný (já nesolila vůbec).

  3. Vejce podáváme se zeleninou a topinkou nebo toustem.

Poznámka od kuchařky

Vejce jsou díky perlivé vodě krásně nadýchaná a nadlehčená, musíme je ale při smažení míchat jen zlehka, nejlépe tak, že po dně kreslíme velkou osmičku – jinak by bublinky utekly. Kdo chce vajíčka spíš krémovější, použije místo perlivé vody smetanu. Cheddar je výrazný sýr, který jídlo ochutí, takže se už nemusí přidávat nic dalšího. Na osobu počítáme tři vejce.