
- reklama -
Suroviny
- 700-800 g jehněčího krku
- 1-2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 mrkve
- asi 5 brambor
- sůl
- mletý pepř
Postup přípravy receptu
-
Jehněčí krk nasekáme na plátky, omyjeme a vložíme do papiňáku. Osolíme, opepříme, přidáme hrubě krájenou cibuli a česnek, zalijeme vodou a dáme vařit.
-
Po 45 minutách hrnec otevřeme, přidáme krájené brambory, mrkev a dovaříme doměkka.
-
Porce krku podáváme na nahřátých talířích s částí zeleniny i trochou vývaru. Můžeme posypat sekanou petrželkou.
-
Je to vlastně takový eintopf. Kdo nemá papiňák, může samozřejmě uvařit v normálním hrnci doměkka.
Poznámka od kuchařky
Inspirace z webu Turecká kuchyně
Kuchařka: cathleen