- reklama -
Suroviny
- 15 dkg očištěného kapra
- kapří hlavu očištěnou bez žáber
- 20 dkg vnitřností z kapra
- sůl
- 5 dkg celeru
- 5 dkg mrkve
- 5 dkg petržele
- 10 dkg másla
- 15 dkg hladké mouky
- mletý muškátový květ
- 2 dcl sladké smetany
- polévkové koření
- zelenou petrželku
- krutonky
Postup přípravy receptu
-
Vaříme hlavu, maso a zvlášť rybí vnitřnosti v osolené vodě. Necháme vychladnout a obereme maso a vnitřnosti nakrájíme na menší kousky. Kořenovou zeleninu uvaříme doměkka a nakrájíme na nudličky.
-
Připravíme světlou jíšku, přidáme květ, a za stálého šlehání metlou přilíváme procezený vývar z ryb a zeleniny. Uvedeme do varu a ještě povaříme minimálně 40 minut.
-
Ke konci přidáme pepř, přilijeme smetanu, osolíme, přidáme nakrájené maso a vnitřnosti a dochutíme solí a polévkovým kořením. Můžeme polévku i dohladka rozmixovat. Podáváme s nakrájeným a osmaženým rohlíkem nebo houskou a zdobíme petrželovou natí.
Kuchař: toprecepty.cz