
- reklama -
Suroviny
asi 60ks
- 300 g hladké mouky
- 300 g másla
- 100 g strouhaných lískových oříšků
- 150 g moučkového cukru
- 2 vejce
- 1 sáček vanilkového cukru
- 1/2 lžičky mleté skořice
- Moučkový cukr na obalení
- čokoláda na zdobení
Postup přípravy receptu
-
Z másla, obou cukrů, jak moučkového, tak i vanilkového, vajec, oříšků, skořice a mouky zpracujeme hladké těsto, které necháme v chladu odpočinout.
-
Z těsta vytvarujem malé rohlíčky, rozložíme je na plech s papírem na pečení a pečeme dozlatova 10-15 min při 200 stupních.
-
Ještě teplé rohlíčky obalíme v moučkovém cukru a po vychladnutí jejich konce namočíme do rozehřáté čokolády.
Poznámka od kuchařky
Já jsem dělala z poloviční dávky a místo lískáčů jsem použila vlašské ořechy. Trouba na pečení musí být opravdu hodně rozehřátá, jinak se rohlíčky roztékají. Recept mám z vánočního vydání Žena a kuchyně z roku 2005.
Kuchařka: ruzena









