Vaflové rohlíčky

129
- reklama -

Suroviny
asi 60ks

300 g hladké mouky
300 g másla
100 g strouhaných lískových oříšků
150 g moučkového cukru
2 vejce
1 sáček vanilkového cukru
1/2 lžičky mleté skořice
Moučkový cukr na obalení
čokoláda na zdobení

Postup přípravy receptu

  1. Z másla, obou cukrů, jak moučkového, tak i vanilkového, vajec, oříšků, skořice a mouky zpracujeme hladké těsto, které necháme v chladu odpočinout.

  2. Z těsta vytvarujem malé rohlíčky, rozložíme je na plech s papírem na pečení a pečeme dozlatova 10-15 min při 200 stupních.

  3. Ještě teplé rohlíčky obalíme v moučkovém cukru a po vychladnutí jejich konce namočíme do rozehřáté čokolády.

Poznámka od kuchařky

Já jsem dělala z poloviční dávky a místo lískáčů jsem použila vlašské ořechy. Trouba na pečení musí být opravdu hodně rozehřátá, jinak se rohlíčky roztékají. Recept mám z vánočního vydání Žena a kuchyně z roku 2005.